Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μυστήρια της Γης: Το πέτρινο κεφάλι της Γουατεμάλα με τα λευκά χαρακτηριστικά, που η Ιστορία θέλει να ξεχάσει (ΦΩΤΟ)

Πριν από πάνω από μισό αιώνα, βαθιά στις ζούγκλες της Γουατεμάλα, ένα γιγαντιαίο πέτρινο κεφάλι ανακαλύφθηκε. Το κεφάλι είχε ωραία χαρακτηριστικά, με λεπτά χείλη και μεγάλη μύτη και το πρόσωπό του ήταν στραμμένο προς τον ουρανό. Παραδόξως, το πρόσωπο αποδείχθηκε να έχει Καυκάσια χαρακτηριστικά, τα οποία δεν ήταν σύμφωνα με οποιαδήποτε από τις προκολομβιανές φυλές της Αμερικής. Η ανακάλυψη προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή, αλλά εξίσου γρήγορα γλίστρησε μακριά στις σελίδες της ιστορίας και ξεχάστηκε.


Η είδηση της ανακάλυψης εμφανίστηκε για πρώτη φορά όταν ο Δρ Oscar Rafael Padilla Lara, Doctor της φιλοσοφίας, δικηγόρος και συμβολαιογράφος, έλαβε μια φωτογραφία του κεφαλιού το 1987 μαζί με μια περιγραφή που έλεγε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1950 από τον ιδιοκτήτη της γης, όπου βρέθηκε κεφάλι και ότι βρισκόταν "κάπου στις ζούγκλες της Γουατεμάλα".

Η φωτογραφία και η ιστορία τυπώθηκαν σε ένα μικρό άρθρο στο ενημερωτικό δελτίο «Αρχαίοι Ουρανοί», το οποίο πήρε και διάβασε ο γνωστός εξερευνητής και συγγραφέας David Hatcher Childress, ο οποίος ξεκίνησε να ερευνά για περισσότερες πληροφορίες για το μυστηριώδες πέτρινο κεφάλι. Εντόπισε τον Δρ Padilla ο οποίος ανέφερε ότι βρήκε τους ιδιοκτήτες της γης, την οικογένεια Biener, όπου βρέθηκε ο μονόλιθος. Η τοποθεσία ήταν 10 χιλιόμετρα μακριά από ένα μικρό χωριό στη La Democracia στα νότια της Γουατεμάλας.

Ωστόσο, ο Δρ Padilla είπε ότι ήταν σε απόγνωση, όταν έφτασε στο χώρο και διαπίστωσε ότι η περιοχή είχε καταστραφεί: «Καταστράφηκε από τους επαναστάτες περίπου πριν από δέκα χρόνια. Εντοπίσαμε το άγαλμα είναι πολύ αργά. Χρησιμοποιήθηκε ως στόχος σε ασκήσεις αντικυβερνητικών ανταρτών. Αυτό το παραμόρφωσε εντελώς, περίπου έσπασε η μύτη της Σφίγγας στην Αίγυπτο από τους Τούρκους, ότι το χειρότερο», είπε. Τα μάτια, η μύτη και το στόμα είχαν εξαφανιστεί εντελώς. Ο Padilla ήταν σε θέση να μετρήσει το ύψος του μεταξύ σε 4 και 6 μέτρα, με το κεφάλι να στηρίζεται στο λαιμό. Το ότι Padilla δεν επέστρεψε και πάλι στο χώρο οφείλεται σε ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των δυνάμεων των ανταρτών στην περιοχή.

Η καταστροφή της κεφαλής σήμαινε ότι η όλη ιστορία πέθανε με αιφνίδιο τρόπο μέχρι που απέκτησε δημοσιότητα και πάλι πριν από λίγα χρόνια από κινηματογραφιστές για το "Αποκαλύψεις των Μάγιας για το 2012 και μετέπειτα", που χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία για να ισχυριστούν ότι εξωγήινοι έχουν έρθει σε επαφή με παλαιότερους πολιτισμούς. Ο παραγωγός δημοσίευσε ένα έγγραφο που γράφτηκε από τον αρχαιολόγο Hector Ε Majia της Γουατεμάλα, ο οποίος έγραψε: «Δηλώνω ότι αυτό το μνημείο δεν παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά των Μάγια, Ναχουάτλ, Ολμέκων ή οποιουδήποτε άλλου προκολομβιανού πολιτισμού. Δημιουργήθηκε από έναν έκτακτο και ανώτερο πολιτισμό με τρομερή γνώση. του οποίου δεν υπάρχει καμιά καταγραφή ύπαρξης σε αυτόν τον πλανήτη».

Ωστόσο, μακριά από την έρευνα για την αιτία και την έρευνα σχετικά με τον μονόλιθο, η δημοσίευση αυτή χρησίμευσε μόνο για να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, ρίχνοντας όλη την ιστορία στα χέρια ενός δικαιολογημένα δύσπιστου ακροατηρίου που σκέφτηκε ότι ήταν όλα απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο. Ακόμη και η ίδια η επιστολή αμφισβητείται από κάποιους που λένε ότι δεν είναι γνήσια.

Παρ 'όλα αυτά, φαίνεται ότι το γιγαντιαίο κεφάλι όντως υπήρχε και δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η αρχική φωτογραφία δεν είναι αυθεντική ή ότι η καταγραφή του
Δρ Padilla ήταν ψευδής. Έτσι, αν υποθέσουμε ότι το κεφάλι ήταν αληθινό, τα ερωτήματα παραμένουν:
Από πού προέρχεται; Ποιος το έκανε; Και γιατί;

Εμείς έχουμε πιθανές απαντήσεις...

Οι Μινωίτες πρόλαβαν τον Κολόμβο, υποστηρίζει Βρετανός συγγραφέας
Οι Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής πριν την “ανακάλυψη της”
Η περιοχή όπου αναφέρθηκε ότι βρέθηκε το πέτρινο κεφάλι, η La Democracia, είναι στην πραγματικότητα ήδη διάσημη για τα πέτρινα κεφάλια που, όπως το πέτρινο κεφάλι που βρέθηκε στη ζούγκλα, που κοιτούν επίσης τον ουρανό. Αυτά είναι γνωστό ότι έχουν δημιουργηθεί από τον πολιτισμό των Ολμέκων, που άνθισε μεταξύ του 1400 και του 400 π.Χ.. Η ενδοχώρα των Ολμέκων ήταν η περιοχή των πεδιάδων στον Κόλπο του Μεξικού, ωστόσο, αντικείμενα στο στυλ των Ολμέκων, σχέδια, μνημεία και εικονογραφίες έχουν βρεθεί σε τόπους εκατοντάδες χιλιόμετρα έξω από την ενδοχώρα των Ολμέκων, συμπεριλαμβανομένης των La Democracia.

Παρ 'όλα αυτά, το πέτρινο κεφάλι που απεικονίζεται στη φωτογραφία του 1950 δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά ή στυλ όπως τα κεφάλι Ολμέκα. Ο αείμνηστος Phillip Coppens, Βέλγος συγγραφέας, ραδιοπαρουσιαστής και τηλεοπτικός σχολιαστής σε θέματα εναλλακτικής ιστορίας έθεσε το ερώτημα εάν η κεφαλή "είναι μια ανωμαλία της περιόδου των Ολμέκων, ή αν είναι μέρος ενός άλλου -άγνωστου- πολιτισμού που προηγήθηκε ή ακολούθησε τους Ολμέκας και από τον οποίο το μόνο αντικείμενο που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα είναι το κεφάλι Padilla".

Άλλα ζητήματα που τίθενται αφορούν το κατά πόσον η κατασκευή είναι απλώς ένα κεφάλι, ή αν υπήρχε και σώμα από κάτω, όπως και στα αγάλματα του Νησιού του Πάσχα και αν το πέτρινο κεφάλι συνδέεται με οποιεσδήποτε άλλες κατασκευές στην περιοχή. Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η δημοσιότητα γύρω από την ταινία «Αποκαλύψεις των Μάγια για το 2012 και μετέπειτα» χρησίμευσε μόνο για να θάψει την ιστορία βαθύτερα μέσα στις σελίδες της ιστορίας. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος φιλόδοξος εξερευνητής θα ψάξει την ιστορία για άλλη μια φορά και θα διερευνήσει περαιτέρω για να βρει την αλήθεια σχετικά με αυτό το αινιγματικό μνημείο.

Τι πιστεύετε εσείς; Κάποιος μεγάλος αρχαίος πολιτισμός το έφτιαξε; Ή δημιουργήθηκε ακόμα και με παρέμβαση εξωγήινων; Ή μήπως με συνδυασμό και των δύο; Σχολιάστε ελεύθερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου