Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Οκτώ σπάνια και εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα!


Στον πλανήτη συμβαίνουν παράξενα και θαυμαστά πράγματα κάθε μέρα.
Βροχές μετεωριτών, ουράνια τόξα-φωτιά και περίεργα σύννεφα είναι μερικά μόνο από αυτά τα φοβερά και τρομερά που μπορείτε να δείτε αν είστε αρκετά τυχεροί κάποια στιγμή στη ζωή σας να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σας.
Εκπληκτικές εικόνες που μετατρέπουν τη φύση σε… μάγισσα!
1. Μια σκάλα προς το φεγγάρι
Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Αυστραλίας κάθε χρόνο βλέπουν από το Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο, την αντανάκλαση του φεγγαριού πάνω σε ελώδεις περιοχές η οποία δημιουργεί την απίστευτη ψευδαίσθηση ότι μια σκάλα ανεβαίνει προς τον ουρανό.
2. Κύματα που θυμίζουν καπουτσίνο
Θα πρέπει να είστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να δείτε τη θάλασσα να δημιουργεί πηχτά κύματα που θυμίζουν αφρόγαλα καπουτσίνου. Το πιο πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα στη Νέα Νότια Ουαλία το 2013.
3. Παραλία που φωσφορίζει
Μια παραλία στις Μαλδίβες λάμπει τη νύχτα. Η άμμος έμοιαζε να έχει στο εσωτερικό της εκατομμύρια μικρά μπλε φωτάκια που δεν ήταν τίποτα άλλο από βιοπλαγκτόν Lingulodinium polyedrum.
4. Τα κατεψυγμένα δέντρα της Φινλανδίας
Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν, τα χιονισμένα τοπία εντυπωσιάζουν. Ο Ιταλός φωτογράφος Niccolo Bonfadini τα παγωμένα δέντρα της Φινλανδίας με λυγισμένα κλαδιά από το χιόνι, τα οποία μοιάζουν με γιγάντια σκουλήκια που προεξέχουν από τον πάγο.
5. Ανοδικές αστραπές
Οι ανοδικές αστραπές είναι πιθανόν να συμβαίνουν όταν μια «κανονική» αστραπή που συμβαίνει σε ένα σημείο δημιουργεί ένα τέτοιο ηλεκτρικό φορτίο που της επιτρέπει να «αναρριχηθεί» προς τα πάνω.
6. Τριπλό ουράνιο τόξο
Είναι τόσο σπάνιο που μόνο πέντε περιστατικά τριπλού ουράνιου τόξου έχουν καταγραφεί σε 250 χρόνια επιστημονικής βιβλιογραφίας. Μέχρι πρόσφατα, το 2011, η πλειοψηφία των επιστημόνων δεν πίστευαν στην ύπαρξή τους. Ωστόσο η εικόνα αποδεικνύει την αλήθεια. Το τριπλό ουράνιο τόξο σχηματίζεται μόνο στην πλευρά του ουρανού όπου βρίσκεται ο ήλιος, αντίθετα με το μονό και το διπλό, ενώ προκαλείται από τρεις αντανακλάσεις κάθε ακτίνας του φωτός μέσα σε μια σταγόνα βροχής.
7. Hverir
Η Ισλανδία έχει πολλά συναρπαστικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων καταρρακτών, θερμικών πηγών, παγετώνων… Ωστόσο οι θερμές πηγές Hverir προκαλούν το δέος όλων και ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το Hverir είναι ένα γεωθερμικό πεδίο που βρίσκεται κοντά στην Krafia, η οποία είναι μια ηφαιστειακή δομή στη βόρεια Ισλανδία. Ατμοί και πίδακες ζεστού νερού ξεφυτρώνουν από ρωγμές στο φλοιό της Γης, ενώ η περιοχή περιβάλλεται από καυτές πισίνες λάσπης, θόλους λάβας και λακκούβες θείου.
8. Μαύρος ήλιος στη Δανία
Δύο φορές το χρόνο, ο ήλιος γίνεται μαύρος στη Δανία. Τουλάχιστον, φαίνεται ότι είναι, δεδομένου ότι τα ψαρόνια δημιουργούν ένα θέαμα τόσο εντυπωσιακό και τεράστιο που κυριολεκτικά μπλοκάρει τον Ήλιο. Από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, εκατομμύρια ψαρόνια αρχίζουν το ετήσιο ταξίδι τους προς τη Σκανδιναβία, επιστρέφοντας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δημιουργώντας ένα σχεδόν αδιαπέραστο κάλυμα από τον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου