Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ενδιαφέροντα στατιστικά για το μουντιάλ της Βραζιλίας


Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκινά στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.
Στο μουντιάλ της Βραζιλίας συμμετέχουν και οι οχτώ ομάδες που έχουν κάποτε κατακτήσει το τρόπαιο (Αγγλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ουρουγουάη).
Όλοι οι παίκτες της Ρωσίας αγωνίζονται στο εθνικό τους πρωτάθλημα. Στον αντίποδα μόνο ένας παίκτης από Ακτή Ελεφαντοστού, Βοσνία, Γκάνα και Ουρουγουάη αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των χωρών αυτών.
Perierga.gr - Ενδιαφέροντα στατιστικά για το μουντιάλ της Βραζιλίας
Γηραιότερος ποδοσφαιριστής είναι ο Μοντραγκόν της Κολομβίας θα γίνει 43 ετών στις 23 Ιουνίου. Τρίτος μεγαλύτερος ο Γιώργος Καραγκούνης(37). Γηραιότερος προπονητής ο Φάμπιο Καπέλο της Ρωσίας που είναι 68 ετών. Ο γηραιότερος που έχει ποτέ κοουτσάρει ομάδα σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν ο… δικός μας Όττο Ρεχάγκελ(71).
Νεαρότερος ποδοσφαιριστής ο 18χρονος Fabrice Olinga του Καμερούν, ενώ νεαρότερος προπονητής είναι ο Niko Kovac της Κροατίας που είναι 42 ετών.
Η Αγγλία έχει τους περισσότερους μουντιαλικούς ποδοσφαιριστές(114) να αγωνίζονται στο πρωτάθλημά της. Ακολουθούν η Ιταλία(81) και η Γερμανία(78). Το σύνολο των ποδοσφαιριστών αγωνίζεται σε 52 διαφορετικές χώρες.
Η Μπάγερν Μονάχου και η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ είναι οι σύλλογοι με τους περισσότερους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς έχουν από 14 η κάθε μια.
Η εθνική Αργεντινής έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας(28,9 έτη), ενώ η Γκάνα το μικρότερο(25,5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου