Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ 16

«Ελληνικό έπος στη Βραζιλία...»
«Ελληνικό έπος στη Βραζιλία...»
Τρελαμένος... με την επική πρόκριση της εθνική μας ήταν και ο διεθνής Τύπος, αφιερώνοντας διθυραμβικά σχόλια για τους διεθνείς μας και την Ελλάδα. Τα ρεπορτάζ των ξένων Μέσων μιλούν για έπος, αποθεώνουν την εθνική μας, κάνοντας λόγο για δραματική πρόκριση! Μόνο η «Bild» θέλησε να... μειώσει κάπως την μεγάλη επιτυχία, γράφοντας: «Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση με μόλις με δυο τέρματα».
Στην Αγγλία η «Daily Mail» είχε τίτλο: «Η Ελλάδα είναι... λέξη!»-κάνοντας λογοπαίγνιο με την λέξη παγκόσμια (word και world)». Η αγγλική εφημερίδα θέλει να δείξει πως η εθνική μας είναι κάτι... το ξεχωριστό και μοναδικό! Στη συνέχεια σημείωνε: «Ο Σαμαράς... σκότωσε την Ακτή Ελεφαντοστού» και με δραματικό τρόπο, εκτελώντας πέναλτι, έδωσε στην ομάδα του μια ιστορική πρόκριση, στους «16» του Μουντιάλ»!
Το «BBC», επίσης, στην Αγγλία επισήμανε: «Η Ελλάδα στους «16» του Μουντιάλ, έφτασε σε μια δραματική πρόκριση»!
Στην Ιταλία η «Gazzetta dello Sport» υπογράμμισε: «Έκπληξη και ελληνικό θαύμα. Με πέναλτι του Σαμαρά ο Ντρογκμπά εκτός»!
Στην ίδια χώρα η «Corriere dello Sport» σημείωνε: «Η Ελλάδα κατάφερε και απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Μπόνι ισοφάρισε το γκολ του Σάμαρη, αλλά το τέλος ήταν συναρπαστικό με τον Σαμαρά να χαρίζει την πρόκριση με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό».
Στην Γερμανία η «Bild» δεν μπορούσε να... πιστέψει την πρόκριση της εθνική μας, βγάζοντας και... χολή για την εθνική μας! Έγραψε χαρακτηριστικά: «Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση με μόλις με δυο τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία που δεν κατάφερε το ίδιο. Μόνο που οι Έλληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό»!
Επίσης, στην Γερμανία, το «Kicker» υπογράμμισε: «Ο Σαμαράς ήταν ψύχραιμος και η Ελλάδα έφτασε σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα».
Έξυπνο τίτλο είχε στην Γαλλία η «L' Equipe», καθώς ανέφερε: «Οι «Ελέφαντες» γκρεμίστηκαν από τον... Όλυμπο». Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σκληρό αποτέλεσμα για τους Ιβοριανούς. Οι Έλληνες κατάφεραν να προκριθούν στο τελευταίο λεπτό»!
Ο Φερνάντο Σάντος είναι στο επίκεντρο στην Πορτογαλία, με την «Record» να σημειώνει: «Πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Φερνάντο Σάντος στους 16 του Μουντιάλ. Πραγματικά πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για την Ελλάδα».
Λόγο για έπος έκανε η «Marca» στην Ισπανία, καθώς έγραψε: «Ελληνικό έπος στη Βραζιλία. Ο Σαμαράς έστειλε την Ελλάδα στην επόμενη φάση. Ήταν ΜΙΑ απόλυτα δίκαια επικράτηση, με την ελληνική ομάδα να έχει καρδιά και πίστη Σπαρτιατών».
Η «Mundo Deportivo» είχε τίτλο: «H Ελλάδα έγραψε ιστορία με νίκη στα τελευταία λεπτά!»!
Στην Βραζιλία το «UOL Sport» ανέφερε: «Η Ελλάδα στα ύψη, με πέναλτι στο τέλος», ενώ στην φωτογραφία που είχε, έγραφε τη λέξη «Dramatico»!
Επίσης, στην Βραζιλία το πρακτορείο «Lance» μετέδωσε: «Έγραψε ιστορία! Η Ελλάδα στο τέλος του αγώνα πήρε τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση»!
Στην Αργεντινή η «Ole» είχε τίτλο: «Το ελληνικό θαύμα»
Στην Κολομβία η «Winsports» ανέφερε: «Με γκολ στις καθυστερήσεις η Ελλάδα στα...ουράνια, έκλεψε την πρόκριση»!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου