Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πώς να ελαττώσετε το άγχος στην εργασία σας


Το άγχος στα πλαίσια της εργασίας μπορεί να υπάρχει σε οποιοδήποτε χώρο δουλειάς, είτε αυτό είναι ένα γραφείο, ένα εργοστάσιο, ένα σχολείο κτλ. Λίγο άγχος δεν πρέπει να μας προβληματίζει, είναι καλό. Μας κινητοποιεί και μας κάνει πιο δυνατούς.Το πολύ άγχος όμως είναι κακό. Μας κάνει να παραλογιζόμαστε και μπορεί, κυριολεκτικά, να μας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα και σταθερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα οποία βοηθούν αποτελεσματικά στη μείωση του στρες στην εργασία σας και την καλύτερη αντιμετώπισή του.

1. Βελτιώστε τη διαχείριση του χρόνου σας και τις οργανωτικές σας δεξιότητες

Βασικές αρχές αυτής της ενότητας είναι οι εξής: Καταρχήν να μάθετε να καταγράφετε τις εργασίες που έχετε σε μία λίστα. Επίσης θα πρέπει να μάθετε να λέτε και «όχι» σε κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι στα πλαίσια εργασίας σας και ωστόσο σας τα αναθέτουν. Ιδίως όταν το πρόγραμμά σας είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο. Να ζητάτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε, και να σταματήσετε να θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους στον εαυτό σας.Διαβάστε περισσότερα στο govastileto...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου