Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

10 χώρες με ιδιαιτερότητες για ρεκόρ

Το top 10 των ρεκόρ
Μετρώντας αντίστροφα από το 10, υπάρχουν χώρες που μπορούν να υπερηφανεύονται για ιδιαιτερότητες που έχουν μόνο αυτές, απολαμβάνοντας έτσι την κορυφή σε σχετικές λίστες με… παράξενα ρεκόρ.

  • 10. Μεξικό (Παχυσαρκία)
Η συγκεκριμένη χώρα πέρασε τις ΗΠΑ κατά 1%, αφού σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 38,2% του πληθυσμού είναι παχύσαρκο. Ο μέσος Μεξικανός καταναλώνει 163 λίτρα σόδας. Καλή χώνεψη!
  • 9. Ελβετία (Απουσία δωροδοκίας)
Η δωροδοκία είναι μια πολύ κοινή πρακτική σε όλον τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις. Αυτό όμως δεν ισχύει για την Ελβετία! Οι Ελβετοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις τις λιγότερες πιθανότητες να τους… τα δώσεις κάτω από το τραπέζι! Διαφάνεια!
  • 8. Αργεντινή (Εθνικές εορτές)
Είναι η χώρα με τις περισσότερες εθνικές αργίες ανά τον κόσμο. Επί του παρόντος υπάρχουν 19 εθνικές αργίες και τουλάχιστον ένα… πακέτο διακοπών ανά μήνα! Ζωάρα!
  • 7. Ιταλία (Go Karts)
Η Ιταλία ήταν πάντα καλή στα… αγωνιστικά αυτοκίνητα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι επίσης η Νο1 χώρα στα Go Karts. Μια απλή περιήγηση στους νικητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kart θα σας λύσει κάθε απορία. Γκάζια μέχρι τελικής πτώσης!
  • 6. Ρωσία (Διαμάντια)
Η χώρα με τα περισσότερα διαμάντια στον κόσμο. Συνολικά… 34.759.400 καράτια (27,85% σε παγκόσμια κλίμακα). Diamonds are for ever!
  • 5. Βενεζουέλα (Ομορφιά)
Η γη των πιο όμορφων γυναικών στον κόσμο με διεθνείς τίτλους σε καλλιστεία, 21 για την ακρίβεια μεταξύ των οποίων 7 Μις Υφήλιος και 6 Μις Κόσμος. Η ομορφιά δεν κρύβεται!
  • 4. Ηνωμένες Πολιτείες (Δισεκατομμυριούχοι)
Σύμφωνα με το Wealth -X και το UBS Consensus Report οι ΗΠΑ αποτελούν το καταφύγιο για πάνω από 515 δισεκατομμυριούχους. Talking to business!
  • 3. Ιαπωνία (Το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στις γυναίκες)
Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Υγείας, Εργασίας και Βιομηχανίας, ο μέσος όρος ζωής για μια γυναίκα στην Ιαπωνία είναι 86,41 χρόνια. Συνδυασμός υγιεινής διατροφής με πολλά ψάρια, σωστή παροχή υγείας από την πολιτεία, λιγότερη εξάρτηση από τα αυτοκίνητα και περισσότερη άσκηση. Η τρίτη ηλικία είναι γένους θηλυκού!
  • 2. Χονγκ Κονγκ (Γρηγορότερο Internet)
Είναι η κορυφαία χώρα με την ταχύτερη σύνδεση στο Ίντερνετ! Σύμφωνα με την έκθεση της Akamai Technologies, η σύνδεση στο Χονγκ Κονγκ είναι απίστευτα γρήγορη με ταχύτητα 54,1 megabits ανά δευτερόλεπτο. Δηλαδή μια ταινία 2 ωρών κατεβαίνει σε μόλις 4 λεπτά! Φουλ ταχύτητες!
  • 1. Δανία (Ευτυχία)
Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο με βάση μεταξύ άλλων το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το προσδόκιμο ζωής, το μειωμένο ποσοστό εγκληματικότητας, την επικράτηση της γενναιοδωρίας, το ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο και τις κοινωνικές παροχές.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου