Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ραγδαία αυξάνονται τα εγκεφαλικά στους νέους


Ραγδαία αυξάνονται τα εγκεφαλικά στους νέους
Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι πέφτουν θύματα εγκεφαλικών επεισοδίων που άλλοτε ήταν συνδεδεμένα παραδοσιακά με μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι συγγραφείς της παγκόσμιας ανάλυσης του προβλήμαρος -άλλωστε για πρώτη φορά υπάρχει μια διεθνής εικόνα για τα εγκεφαλικά στις νεαρές ηλικίες- αναφέρουν ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο όλο και περισσότερο εμφανίζεται σε νεότερους ενήλικες και οι περιπτώσεις της αναπηρίας είναι πιθανόν να υπερδιπλασιαστούν μέχρι το 2030 σε όλο τον κόσμο.
Η ερευνήτρια, καθηγήτρια Valery Feigin, του AUT University, στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι το παγκόσμιο βάρος του εγκεφαλικού επεισοδίου αυξάνεται πολύ γρήγορα και είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν και να πραγματοποιηθούν παγκοσμίως στρατηγικές πρόληψης, ρύθμισης και αποκατάστασης.
Η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελούν βασικούς παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό στους νεότερους. Παγκοσμίως μάλιστα,το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η δεύτερη αιτία θνησιμότητας μετά την καρδιοπάθεια και συμβάλλει σημαντικά στην αναπηρία.
Δυο νέες επιστημονικές μελέτες, που δημοσιεύτηκαν στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Lancet» και στις οποίες μελετήθηκαν περισσότερες από 100 έρευνες από το 1990 έως το 2010, δείχνουν ότι κατά την τελευταία εικοσαετία σε όλο τον κόσμο καταγράφεται μια αύξηση 25% στον αριθμό των εγκεφαλικών σε άτομα ηλικίας 20 έως 64 ετών (δηλαδή πριν αρχίσει η τρίτη ηλικία).
Ποσοστό 31% των εγκεφαλικών επεισοδίων εμφανίστηκαν σε ενήλικες 20 έως 64 ετών, το 2010, με αύξηση 25% από το 1990 στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα περισσότερα εγκεφαλικά επεισόδια συμβαίνουν παρόλα αυτά στους ηλικιωμένους και ότι ο αριθμός των νοσούντων αυξάνεται, καθώς γερνά ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου